Tandregulering med faste bøjler

Faste bøjler, også kaldet fast apparatur, er de absolut mest velegnede til behandling af alle typer tandstillingsfejl på voksne.

I princippet findes tre slags faste bøjler: 

1. Togskinner

Almindelige bøjler, togskinner eller Brackets, hvor apparaturet består af små rustfrie beslag, brackets, der limes på emaljen med plastik-lim. Togskinner er meget synlige og nogle voksne bryder sig ikke om denne behandlingsform.

 

2. Keramiske bøjler

De keramiske bøjler består af små keramiske tandfarvede beslag, brackets, og hvide tandfarvede ståltrådsbuer. Disse bøjler fungerer fuldstændig lige så godt som metal bøjlerne, men er næsten ikke til at se. De keramiske brackets, vi anvender er af en meget høj kvalitet, og misfarves ikke.

 

3. Usynlige bøjler

Vælger du den helt usynlig bøjle, sidder bøjlerne fast på indersiden af tænderne.

I princippet fungerer den usynlige bøjle, også kaldet lingualt apparatur (lingua = tunge) på samme måde som den normale faste bøjle. Teknikken er mere kompliceret og vi er kun nogle få specialtandlæger i Danmark, der udfører denne type behandling.

Der er imidlertid en voldsom stigning i antallet af patienter, der ønsker usynlige bøjler, også selv om de er noget dyrere end de almindelige bøjler. Vi har arbejdet med usynlige bøjler i mere end 25 år.